Om ultralyd

Få din ultralydsscanning i Odense

Ultralydsbølger er lydbølger der svinger med en frekvens over 20.000 Hz (svingninger per sekund). Det menneskelige øre kan høre lydbølger der ligger i området mellem 20-20.000 Hz, hvorfor ultralydsbølger er lydbølger der er hurtigere end, hvad det menneskelige øre kan høre.

Hvad er forskellen på 2D, 3D og 4D scanning?

Hvad er 2D scanning?

Ved 2D scanning sendes lydbølgerne lodret ned, og de reflekteres lodret op igen. Man ser derved en ”skive” af fosteret, altså højden og bredden, i det område man scanner hen over.

Hvad er 3D scanning?

Ved 3D scanning sendes lydbølgerne ud i mange forskellige vinkler. Det ekko der reflekteres behandles af et højt avanceret computerprogram, der skaber et 3-dimensionelt volumen billede af fosterets overflade. Det giver mulighed for at se bredde, højde og dybde i billederne – altså alle 3 dimensioner – et 3-dimensionelt billede.

Hvad er 4D scanning?

Ved 4D scanning sker der det, at man ser en række 3D billeder så hurtigt efter hinanden, at det ligner en film.
4D er et 3D billede, der bevæger sig. Det hedder 4D fordi billedet bevæger sig, og tiden er den 4. dimension.

Er ultralydsscanning farligt?

Der har været brugt ultralydsbølger til scanning af gravide igennem en lang årrække med stor bevågenhed. Der er dog ikke fundet grunde til at tro, at disse er farlige, og der er indtil i dag ikke påvist skadelige effekter ved brug af ultralyd til gravide.

Se priserne på alle ultralydsscanninger her eller se vores færdige scanningspakker her

Det nyeste udstyr ved en ultralydsscanning i Odense

I klinikken har jeg et af de nyeste ultralydsapparater fra GE, Voluson E8, som er en af de førende producenter af ultralydsapparater til ultralydsscanning af gravide. Med avanceret ultralydsteknologi og høj billedkvalitet kan vi sammen følge fosterets tilstand og udvikling, fra det helt tidlige embryostadie til tilblivelsen af et barn.

Ultralydsapparatet er tilkoblet en 47” fladskærm i højeste kvalitet, hvor du og I kan følge med i hele scanningen og nyde den gode kvalitet af billeder.

Billeder og små filmklip fra scanning

Når du og I kommer til scanning, vil der være et antal forskellige billeder som er sjove og og fine at få med hjem, og I vil altid få et udvalg af billeder med hjem i print.

Der vil også være små situationer, hvor man kan se barnet bevæge sig, drikke af fostervandet, sutte på finger, eller hvad der lige foregår imens vi kigger ind. Disse små sekvenser, filmklip, optager jeg. Billederne og de små filmklip sender jeg gerne til dig via WeTransfer, til glæde for dig, jer og jeres kære.

 

Graviditetsscanning hos klinik Braskov i Odense, Logo | Ultralydsscanning

book din tid